Mă, fraţilor şi surioarelor, fiţi cu băgare de samă la
rândurile ce urmează, că nu vă întâlniţi prea des cu astfel de oportunităţi.
Cum să vă spui eu, ce vă zic acum e ceva senzaţional, în premieră şi în
exclusivitate... adicătelea, un bucătar să-şi dezvăluie propria reţetă
publicului larg, mai rar aşa eveniment. Aşadar, vă povestesc cum se prepară...
o ciorbicăăăăăăă! Nu râdeţi băi, că aşa reţetă nu o să mai vedeţi! :P
Mno, mai întâi să vă povestesc cum am ajuns să fac acum
ciorbica. Azi era zi de relaxare, în sensul că nu trebuia să mă duc la lucru şi
să robotesc prin casă... ţelul principal fiind acela de a face ceva de mâncare
ca să-mi ajungă pentru o săptămâna, cel puţin. Ei, aş! N-ai să vezi... azi,
frecangeală pe feisbuc... de cum se crăpară ochişorii pân’ spre seara. Noroc cu
alţii că mă mai scot prin oraş, că altfel mi se lipeau mâinile de tastatură! Şi
mă întorc eu acăsucă, hotărât să fac ravagii în bucătărie... sau cel puţin, să
mimez. Planul era să fac o tocăniţă de te lingi pe degete... am mai făcut, sunt
expert! Ingredientul principal... o pulpiţă mică de curcan, cam de 1 kg, aşa...
mno, zic eu, tre’ s-o fierb, s-o dezosez, apoi să pun de tocăniţă. Şi în timp
ce fierbea oala, îmi trece prin minte că ar fi o idee excelentă dacă aş face o
supică mică... numai că venea dilema aia mare, mare: nu am făcut niciodată
supă! Mno, nu-i bai, zic... pun mâna şi-ntreb vreo gospodină... şi gospodina-mi
zice că dacă n-am fiert la foc scăzut carnea, ciu-ciu supicăăăă! Na-ţi-o
frântă, că nu se potriviră gândurile. Ce să fac, ce să fac... cheful de tocăniţă
mi-l amânasem deja pe mâine şi era păcat să nu folosesc apa aceea gustoasă...
Fac rapid un inventar: cartofi, juma’ de morcov rămas de tura trecută, ceapă,
ceva mazăre, nişte fidea de anu’ trecut mai e pe acolo, prin dulap! Rapid mă
hotărăsc: să fie CIORBĂ! Toc repede morcovul (vorba vine morocov, că-i doar
jumătate) şi ceapa şi zduf! cu ele-n oală! Să clocotească, zic! Bag mâna în
congelator şi iau d’acolo un pumn de mazăre! Ducă-se şi ăsta-n oală! Curăţ
frumos cartofii şi-i transform în cubuleţe... p-ăştia îi mai las s-aştepte,
vreau să le simt dorinţa de a sări şi ei în oală! Până mai dă de două ori în
clocot oala, mai fug oleacă pân’ la feisbuc... să văd câte zero notoficări mai
am... aoleu, mai să uit de oală!!! Cu greu mă desprind de taste...doar cât să fug să
dau şi cu cartofii-n oală... bine, fie, şi ceva vegeta, că este cât pentru un
tuci de 10 kile! Back to facebook, cât pentru vreo două clocote! Ups, c-au
trecut vreo cinci clocote! Nu-i bai, ingredientele suportă cu stoicism... stai
că acuşica tre' să pun nişte bulion de la mămuca, d’ăla de la ţară, bun-bun! Fuga iar
la taste... şi când mi-aduc aminte, mai tre’ să pun fideaua! Acum nu mă mai
despart de oală până nu sting aragazul! Două clocote n-o fi foc! Măcar atâta atenţie merită din
partea mea... Opţional, se aruncă un ou bătut atunci când se stinge aragazul...
dă un gust deosebit!
Şi uite-aşa, cât timp v-am scris eu acest articol, s-a făcut
şi ciorba meaaaaaa! Mâine are şi stomacul meu ce hali când s-o-ntoarce de la
lucru. Poftă deasă să am!
Şi, pentru cârcotaşii mei, dacă aveţi vreo îndoială de calităţile mele
bucătăriceşti, pot să aduc şi oameni care să-mi confirme spusele!!!
P.S. În timp ce făceam curăţenie la locul de muncă, am observat că am
uitat să adaug şi câteva bobiţe de orez în hora fericirii... nu pot să găsesc o
explicaţie rezonabilă pentru această omisiune a mea! Umile scuze din partea mea! :D
:)))))Motanel, bem o ciorba?:))))))))
RăspundețiȘtergereAcum, ca e gata, cu cea mai mare placere! :))
Ștergere:D :P
RăspundețiȘtergereDe la Felly!
Felicitari, ai reusit ceva ce credeam imposibil... sa rad in timp ce citesc reteta unei ciorbe!!!... In rest "All the best!"
RăspundețiȘtergereMultumesc! Pana si eu am ras in timp ce scriam... :))
Ștergere