14 februarie 2013

Uite, facebook, cum iubesc!


 Ca să împrumut câteva vorbe de la nea’ Ion Creangă al nostru (şi cu ocazia asta, să arăt omenirii că-s oleacă „cetit”), vă spun că „nu ştiu alţii cum sunt, dar eu”, când vine vorba de povestit iubirea faţă de o persoană, parcă nu-mi vine s-o arunc pe facebook. Scriam eu în articolul ăsta cum mi-e felul când vine vorba de iubire, dar nu mă pot abţine să tac cu privire la următorul fenomen.



An de an, în fiecare zi de 14 februarie, de când s-o dumirit românaşul cum este cu comunicarea pe reţelele sociale, se constată o substanţială creştere a romantismului... în diferite forme! Doar e Valentine’s Day! Poze care mai de care mai cu inimioare, pupici, îmbraţişări, cuvinte siropoase, jurăminte veşnice... ce să mai, tot tacâmul! De la mic la mare! Să vadă toţi cei 1295 „prieteni” de pe feisbuc. De parcă i-ar interesa câtuşi de puţin pe 95% din ei de câte iubire poţi da dovadă. Mai rău, te mai faci şi de râs la aceiaşi 1295 „prieteni” că o dai pe langă gramatică atunci când mâzgăleşti peretele  iubitei cu mesaje de genul „Ubitaaaaaaaaaa, sh ieu t ubesc ienorm, iesti veata mia :X <3 :*****”. I-aş înţelege p’ăştia de 13-18 ani că i-a luat valul, că nu ştiu prea multă carte şi că nu ştiu cum să-şi exprime iubirea pentru persoana dragă în alt fel, dar când îi văd şi pe cei de peste 20 de ani, chiar 30... chiar că-mi vine să-mi iau câmpii! N-am înţeles niciodată şi poate nu voi înţelege vreodată de ce trebuie să se procedeze aşa...

Am iubit frumos, am trecut şi prin această fatidică zi şi tot nu am reuşit să mă manifest în aşa hal! Cred că, dacă iubeşti pe cineva, nu trebuie să îţi exprimi sentimentele pe facebook. Există alte metode: faţă-n faţă, la telefon, prin chat! Folosiţi-le! În al doilea rând, pentru mine, cuvintele „Te iubesc” au însemnătate mare, nu le rostesc orişicui, nu tot timpul şi nu în faţa atâtor oameni necunoscuţi. Oare asta să fie singura modalitate de a dovedi jumătaţii tale că o iubeşti?

Cine ştie... poate sunt o persoană introvertită, poate nu procedez cum trebuie... dar pe mine mă zgârie pe retină. Găsesc că dragostea e un sentiment sacru, care nu trebuie trâmbiţat! Mihail Drumeş zicea în „Invitaţie la vals” că „Sunt unele lucruri, în iubire, care nu se pot spune decât în taină!” şi îi dau dreptate.

Dar... asta este doar opinia mea.

10 comentarii:

  1. Gramatica este un alt subiect dureros care trebuie luat in serios si pus intr-un post :) Ce zici???

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aveam impresia ca am scris despre asta... nu mai retin. Ma uit, vad si daca nu am scris, voi povesti :D

      Ștergere
  2. http://www.facebook.com/pages/Ganduri-razlete/287958757924177

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. M-ai trimis la o pagina... ce trebuie sa vad acolo?

      Ștergere
    2. Te citez"..." că „Sunt unele lucruri, în iubire, care nu se pot spune decât în taină!” şi îi dau dreptate."
      Nu te-am trimis la o pagina, ci la pagina TA si a EI, unde, probabil, iti afisezi iubirea...stie lumea cum iubesti! :)
      Stii ce nu inteleg?!?...DE CE OAMENII EPATEAZA? TOTI SUNTEM LA FEL DE FAPT!!!

      Ștergere
  3. Frumos spus! Esti vocea mea interioara! de 2 saptamani ma gandeam la subiectul acesta si la oamenii care iubesc o singura zi pe an. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pune mana si scrie, nu mai astepta sa te regasesti in altii :)

      Ștergere
  4. Esti vocea mea lăuntrică! pentru unii e o realizare ca reusesc sa iubeasca o zi pe an. :D

    RăspundețiȘtergere