10 martie 2012

Eu, cel de dincolo de monitor

   Alegând liniştea în locul agitaţiei dintr-un club în seara de sâmbătă, mi-a venit subit cheful de a aşterne, în câteva rânduri, una din ideile care-mi zburdă prin minte... ironia este că, deşi sunt mai multe idei, nu ştiu la care din ele să mă opresc. Aş scrie despre toate acum... dar nu pot face asta din două motive: 1. n-aş putea să le dezvolt pe toate aşa cum mi-aş dori şi 2. dacă acum vi le relatez pe toate, ce să mai scriu la o nouă chemare scriitoricească? Prin urmare, cuget adânc, îmi concentrez atenţia asupra unei singure idei şi iată:
   Pornind de la faptul că sunt mai mereu prezent în mediul online, ar trebui să îmi asum atât cuvintele ce le scriu pe blog, cât şi ceea ce postez pe facebook, într-un fel sau altul. Sau, ca să fiu mai bine înţeles, toate aceste activităţi din online ar trebui să mă definească, iar acea persoană care mă „urmăreşte” să poată să îşi facă o anumită părere despre persoana mea! Eu spun că nu este o regulă universal valabilă! Şi pentru asta voi aduce argumente.
   Treaba stă în felul următor: faptul că postez melodii de dragoste, asta nu mă face neapărat un romantic incurabil! Poate că sunt, poate că nu sunt! Melodiile care apar pe peretele meu sunt melodii care îmi plac... la fel de bine cum îmi place să ascult şi Paraziţii, B.U.G. Mafia sau orice altă trupă sau interpret de hip-hop... căci, nu ştiu cum să vă spun, mie îmi place genul ăsta de muzică! Ori, dacă îmi place acest gen de muzică, înseamnă că sunt vreun golănaş de cartier? Am cât de cât un minim de decenţă să nu vă umplu peretele principal cu melodii care conţin cuvinte obscene. Oare nu v-ar trece prin minte că aş avea ceva afinităţi pentru manele? Cum aţi reacţiona dacă, într-o bună zi, începe să v-apară o mică serenadă susţinută de „magnificii” interpreţi Guţă, Salam, Hadrian Minunatul sau Florin Peşte? Vă spun eu, Stan Păţitul: aiurea! Nu ştii cum să reacţionezi când vezi că după interminabile postări de calitate, te trezeşti cum apare minunatul Adrian între Roxette şi Celine Dion. Memorabil, nu alta!
   Cât despre articolele pe care le scriu pe blog, e mai greu de explicat. Sunt cuvinte pe care le scriu cu aceste două mânuţe, fără să fiu constrâns fizic de nimeni! Şi cu toate astea, simt că sunt destui care şi-au făcut o părere, aş zice, eronată despre mine... Şi aici este ceva ce nu-mi convine: faptul că azi poate postez un articol mai pesimist nu trebuie să ducă la ideea că aşa sunt. Dacă povestesc o întâmplare de viaţă, v-aţi gândit vreodată că acea întâmplare nu mi s-a întâmplat mie? Poate că am preluat-o şi mi-am atribuit-o doar ca să nu demasc acea persoană în cauză! Într-unul din blogurile pe care le citesc, cel al Andreei, ea scria în ACEST ARTICOL următoarele: „Când ai blog, scrii despre orice. Mulţi ar zice că nu mai ai viaţă privată. Asta e un mare bullshit pentru că pe blog scrii doar ce vrei să se ştie despre tine. Ce nu, ţii pentru tine”. De ceea ce nu am ţinut eu cont a fost cantitatea de informaţii pe care am divulgat-o! Deh, ce să-i faci... lipsa de experienţă şi-a spus cuvântul! Dar în rest, sunt de acord... ideile pe care le aştern aici sunt doar cele pe care vreau eu să vi le arăt. Nu cred că ai vrea să ştii chiar tot ce-mi trece prin cap, crede-mă! Cu siguranţă te-ai speria!
   Gândindu-mă cum pot anumite persoane să înţeleagă altceva decât ceea ce am dorit eu să exprim am realizat că, uneori, mesajul pe care încerc să îl transmit este incomplet (cu sau fără intenţie), fapt care duce la o interpretare diferită de la om la om. Dar, cum previzionasem în articolul ”Frică mi-e de părerile online”, de ce ţi-e frică, de aia nu scapi! Cred că e cazul să-mi asum de acum încolo acest risc şi să nu mă mai agit să explic oamenilor despre cum stă treaba cu persoana de dincolo de monitor!
   Prin urmare, dragii mei, încercaţi să nu mă etichetaţi în vreun fel anume până nu mă cunoaşteti suficient de bine... chiar nu îmi doresc să par ceea ce nu sunt. Înţelegeţi faptul că, dacă postez o anumită piesă sau scriu un anumit articol, o fac doar pentru că aşa consider că ar fi bine... aspect care nu trebuie să fie neapărat în concordanţă cu starea mea de spirit din acel moment. Şi dacă ţineţi morţiş să ştiţi cine sunt, vă spun că sunt doar o persoană normală (poate mult prea normală pentru ceea ce trăim în ziua de azi), fără să deţin vreun talent deosebit!

50 de comentarii:

  1. ce dai ca sa tac vis a vis de talente?:P

    RăspundețiȘtergere
  2. asta este varianta pentru cei care nu te cunosc. Ai si varianta pentru cei care te cunosc?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru ce mai trebuie aceasta varianta? Doar ei ma cunosc, nu? :D

      Ștergere
    2. hmmmmm!!!....cam naspa cu "parerile online", nu?..Parca iti pare rau cand "cineva" te catalogheaza fara sa te cunoasca, este?...si atunci inevitabil vine intrebarea....TU DE CE O FACI???:D

      Ștergere
    3. Pentru ca asa sunt eu! Pentru ca asa sunt toti oamenii, as zice! Oricum, asa cum am scris, ma obisnuiesc cu aceasta idee... doar fiecare e liber sa zica orice doreste! :)

      Ștergere
    4. Eu nu sunt asa!....incepi sa te cam contrazici in ceea ce spui!...ba te definesc activitatile online, ba e vorba despre altii,si totusi tu iti atribui intamplarile di viata altora!!!. ba tie nu iti place sa fii etichetat, dar tu o faci totusi...!!!..mda!!..
      Nu mai inota de unul singur in mintea ta. Este un cartier periculos unde n-ar trebui sa intri de unul singur..{Georges Louis Leclerc de Buffon}...:)

      Ștergere
    5. Ei, nu esti asa... ma cunosti intr-atat de bine incat sa spui despre mine ca ma contrazic? Cum scriam in articol, aici scriu doar ce vreau sa va arat voua si poate ca la mine in minte toate sunt puse cap la cap.
      Oricum, faptul ca incerc sa explic unei persoane anonime aceste lucruri mi se pare aiurea!

      Ștergere
    6. nu te cunosc si nici nu vreau...eu am spus ca te contrazici prin ceea ce tot incerci sa sa scri...vrei sa demostezi " ceva" nu stiu "cui"...daca tot esti asa de talentat, de ce nu scri o carte adevarat????...asta cu online sunt unul si in viata esti altul demostreza ca esti exact omul de care nimeni nu are nevoie...omul cu 2 fetze!!!!. UN OM FALS!!...eu sunt exact si ceea ce "afisez", asta asa ca idee...ca exista oameni care nu mint si care nu sunt falsi!

      Ștergere
    7. Sa-ti mai repet inca o data? Nu prea ma intereseaza parerea ta! Daca pentru tine sunt un om fals, atunci asa sa fie! Esti impacat/a acum? :))

      Ștergere
    8. Draga mea, esti atat de "anonima", incat pana si eu, te recunosc:)Ceea ce nu inteleg , este de ce trebuie sa te dai in spectacol oricand si oriunde apuci si-l prinzi postand:)Ai facut o pasiune pentru Adi?:)Anonima, anonima, dar sa stim si noi :)

      Ștergere
    9. hahaha....acum ai raspuns exact ca un copil prins ca a facut prostie....."am facut ca asa am vrut eu"!!!!....ai daca nu te intereseza parearea unoara sau a altora de ce te mai chinui sa iti risipesti marele talent de scriitor si analist al vietii altora????...nu suporti critica? sau ce?...:)

      Ștergere
    10. f spirituala draga de OANA.(nu sunt "draga" nimanui- ma eneveaza cumplit acest apelativ)...stai linistita ca nu am nici un motiv sa fac pasiune pt acest baiat ca nici nu il cunosc, dar asa des dau de potarile lui incat a inceput sa ma distreze...;)))

      Ștergere
    11. Draga persoana din BUZAU, venind din parte ta, orice critica e ca si cum n-ar fi. Criticile sunt bine venite, dar sa fie constructive. Din ceea ce tu imi servesti aici nu as putea sa iau ceva care sa ma ajute! Nu te pot intelege, zau asa! Daca nu ma agreezi, de ce mai citesti ce scriu? Ce incerci sa faci? Sa renunt sa mai scriu? As putea foarte bine sa sterg comentariile care nu-mi plac si mi-ar fi mai usor... dar din bun simt incerc sa raspund unor persoane ca tine, care au ca principala indeletnicire datul cu parerea!
      Oricum, cu tine nu o scot la capat, iti cunosc prea bine stilul! Prin urmare, orice comentariu, DRAGA, va fi lasat fara raspuns!

      Ștergere
    12. n-ar fi mai simplu sa le eviti, sa te abtii si sa-ti vezi de ale tale?Tocmai pentru ca nu-l cunosti, n-ar trebui sa-ti dai cu parerea atat de des .Sau, daca tot o faci, macar mai schimba stilul caci vorba ta, incep "sa ne distreze' interventiile tale.

      Ștergere
    13. sunt extraordinarii baietii astaia care ii "apara" femeile.....BARBATI ADEVARATI..!!!:))

      Ștergere
    14. Tu esti cea mai extraordinara! Perfecto! Minunato! Mirifico! Superbo! Sa mai continui? PE-NI-BIL! Iar n-ai unde sa te joci? :))))

      Ștergere
    15. PE CARE ii apara vroiai sa spui,nu?:)Ce-ar fi sa-ti cauti si tu un barbat adevarat pe care sa-l aperi, sa lasi frustrarile de-oparte si sa ne lasi in plata noastra?Neeee, nu cred ca poti:)

      Ștergere
    16. sunteti orientati prost amandoi si cred ca deja invinuiti pe cineva anume...sunteti ceea ce sunteti ..:)))

      Ștergere
    17. Corect spus,suntem ceea ce suntem, nu ne dam anonimi:)Si " ne simtem bine" ,sac:)

      Ștergere
    18. asa e OANA ,,, nu am gasit acel BARBAT ADEVARAT ca tine!!!:)))))al meu sta ascuns, ii lasa pe altii sa comenteze in numele lui....:))))))))dar imi dau f bine seama ca nu realizati ca sunteti deja super PENIBILIIIII( Nu cunosc superlativul cuvantului)..

      Ștergere
    19. chiar nu ma simt cu nimic frustrata asa cum incercati voi sa subliniatai, am o varsta la care totul e posibil, ceea ce voi nu mai puteti spune,,,!!!!!:sac!!!...

      Ștergere
    20. pacat, ca s-a terminat dialogul!:))nu vreau sa ma bag, dar "anonima" va cam ataca si imi plece de ea ca spune lucrurilor pe nume, se pare ca nu e chiar o "anonima" pt voi!bravo ei, v-a cam lasat fara comentarii(catalin)

      Ștergere
    21. pt "anonima"..Cei ami puternici oameni nu sunt cei care castiga mereu, ci cei care se ridica dupa un esec si daca acel barbat se ascunde, lasa-l in ascunzatoarea lui, nu cred ca te merita si nu cred ca te iubeste daca face asta (acealasi catalin de mai sus)

      Ștergere
    22. multumesc mult Catalin pt sustinere, oricum acesti ""virtuali"" nu stiu decat copy/paste si se cred mari sciitori, ei nu sunt in stare sa isi traiasca viatza, dar ma uimesc cand vad ca dau ""lectii de viata"" descrise prin citate, si astea luate de pe net,,,,:)):))Sunt doar niste hoinari prin viata, ar bine pt ei daca ar sti sa ""calatoresaca"" cu adevarat prin viata...!

      Ștergere
    23. Adi,Oana m-am pus si eu pe anonim sa nu se stie cine sunt(vad ca e la moda:)) De ce bagati voi anonimii astia in seama sa va strice buna-dispozitie si ziua frumoasa?

      Ștergere
    24. bine ca te-ai pus si tu...:))

      Ștergere
    25. Bine ca te-ai pus si tu!:)))))

      Ștergere
    26. pentru ca si voi sunteti niste nimicuri care se baga in seama pe blogul lui Adi care si-a postat numele,de ce nu va divulgati si voi numele daca sunteti asa de destepti???????????????Aaaaaaaaaaaa,nu ati fi in masura sa comentati:)))))))))))))))))))))))

      Ștergere
    27. Vaaaaaaaaaaaaaaaaai... ce scandal frumooooos!!!
      Sincer, nu ma asteptam la asa reactii :)
      Pentru CATALIN: nu cred ca era cazul sa intervii, deoarece nu cunosti cel putin o parte din poveste! Faptul ca am lasat-o sa "castige" nu ma deranjeaza... ideea este ca nu doresc sa continui aceasta sarada ieftina cu acesta persoana pentru ca nu as termina-o niciodata! E special construita pentru acest tip de situatii: sa arunce cu venin!
      Pentru celelalte persoane care au mai comentat, va rog din suflet: treceti cu vederea, IGNORATI! NU MERITA!!!

      Ștergere
    28. D-le Adi, eu am intervenit pt ca deja o vedeam lipsita de aparare, a avut si ea o parere destul de pertinenta si in loc de pareri a primit jigniri, dar cred ca cei care au inceput sa o jigneasca sunt prietenii tai, eu sunt doar un strain.
      Nimeni nu e construit sa arunce venin daca nu are un motiv anume!...
      Ma uit si la comentariile de mai jos, destul de jignitoare.
      Eu cred ca e doar o persoana suparata pe ceva anume, parerea mea!
      Poate era mai frumos un dialog civilizat si cinstit, unu contra unu, nu unu contra "N"...
      O zi buna!(catalin)
      Imi permit doar o singura intrebare, cunosti asa de bine pe "anonima" incat sa faci asemenea afirmatii despre ea?

      Ștergere
    29. Catalin, crede-ma, sunt o persoana pasnica! Nu am nici cea mai mica intentie de a jigni fara un motiv bine intemeiat! Eu nu am cerut sa sara toata lumea in ajutorul meu, ma descurc si singur! Ceilalti au gresit cand au dat apa la moara!
      Si eu am aceeasi intrebare: ce anume are cu persoana mea? Daca nu ii convine ce scriu, de ce vine sa faca scandal? Sa spuna frumos cine este, nu sa se ascunda sub anonimat, ca sa nu creada lumea ca am luat-o razna!
      Sunt de acord si cu dialogul fata in fata! L-am incercat, dar nu ai cu cine, crede-ma! De aceea, prefer sa o ignor!
      De cunoscut, nu am cunoscut-o decat prin intermediul a cateva cuvinte schimbate in online... si iti spun ca m-am purtat extrem de civilizat! Iar daca am jignit-o, cred ca am facut-o in cel mai fin mod posibil! Nu cred ca ti-ai dori sa fii in locul meu...
      Oricum, toate aceste comentarii este posibil sa fie GRESIT indreptate asupra acelei persoanei cu care m-am contrariat! Dar sansele ca sa fie ACEA persoana tind catre 100%! Si cu asta, GATA! Orice comentariu in plus legat de aceasta nebunie nu-si mai are rostul... daca ai intrebari, tine-le pentru tine, caci nu mai spun un cuvant! Deja sunt satul de cata importanta se da unui lucru atat de mic...

      Ștergere
    30. in afara de faptul ca sunt anonima, in rest totul e o MINCIUNA

      Ștergere
  3. Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face!

    Astazi am facut o mare constatare... de fapt ieri, :D. In fine...ziceam ca azi am constatat cat de falsi sunt oamenii. Am constatat ca nu mai exista dragoste, iubire, sentimente, prietenie. Exista doar interese. In ziua de azi cineva sta cu tine doar din 3 motive:
    1. - pentru ca altceva mai bun n-are de facut
    2. - pentru ca inca n-a gasit pe cineva mai interesant
    3. - pentru ca are ceva de castigat de pe urma ta
    Nu radeti de mine ca d-abea acum am descoperit asta...dar acum chiar m-am convins. M-am convins ca nu mai exista sinceritate. De ce este atat de greu sa spui lucrurilor pe nume?? De ce de multe ori zici...aaa nu-i spun asta ca o sa se supere. Mai bine sa afle din alta parte sau sa-si dea seama singur, ca atnuci n-o sa se mai supere asa tare. Pe dracu!
    Si totusi multi oameni gandesc asa....se folosesc de altii ca sa ajunga undeva si dup-aia uita de unde au plecat. Normal...ajungi undeva, ai alt anturaj, alti "prieteni"...ce ai mai avea de impatit cu persoana cu care probabil ti-ai petrecut o mare parte din viata?! Si bineinteles, ce ai mai avea de discutat? Tu acum ai alte preocupari, alti prieteni, colegi, alte subiecte de vorbit...
    Si totusi se mai intampla ca acele persoane sa ajunga de unde au plecat. Si ce altceva pot sa faca decat sa se intoarca la persoanele de la care au plecat! Atunci dintr-o data devii mai interesant, esti ascultat si din nou ai impresia ca esti apreciat. E doar o impresie!
    Dar asta este...astia sunt "oamenii"...trebuie sa-i acceptam asa cum sunt pentru ca, din pacate, nu ne putem imprieteni cu extraterestrii. Si asta e...trebuie sa le acceptam falsele complimente, jignirile dar si acele "tepe" care vin exact cand ti-e lumea mai draga, si de la cine nu te astepti!
    Si d-asta, incepand de azi, imi propun sa nu ma mai astept la nimic bun de la nimeni! Poate asa o sa se intample contrariul, cu toate ca n-as crede...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De ce este asa de greu ca oamenii se folosesc de oameni?!? Sunt constient de asta... eu fac asta, tu faci asta, toti facem asta... ar trebui sa ne impacam cu ideea! Nu esti de acord cu asta, traieste in solitudine!
      Cat despre partea cu adevarul, am de gand sa dezvolt subiectul acesta intr-un viitor articol... pe scurt, iti spun doar atat: esti suficient de puternic/a sa stii tot ceea ce gandesc cei de langa tine despre tine? Din punctul meu de vedere, nu prea as avea forta sa le stiu chiar pe toate!

      Ștergere
  4. Blaise Pascal spunea: "Dacă toţi oamenii ar şti ce vorbesc alţii despre ei, nu ar mai exista nici patru prieteni în lume". Eu aş reformula acest citat chiar mai dur: "Dacă toţi oamenii ar şti adevărul despre ceea ce gândesc şi vorbesc alţi oameni despre ei, nu ar exista nici măcar 2 prieteni în lume". Nu demonstrez ideea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt de acord 100%. Deci, cateodata prefer sa fiu mintit! ;)

      Ștergere
  5. Incearca sa fi tu insuti...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu sunt EU in afara online-ului... aici oricat as incerca sa fiu EU, e mai greu! Greu de explicat... si mai greu de inteles! :)

      Ștergere
  6. ce e asa de greu sa fi TU????....atunci nu te mai hazarda online si vezi-ti de viata ta ,,,,esti incredibil...!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aloooo, ai ceva personal cu mine? E treaba mea ce fac si cum fac... cum, de altfel, e treaba ta daca citesti ce scriu eu sau nu... Incerci cumva sa imi dai sfaturi?

      Ștergere
    2. daca nu vrei sa fi citit nu mai scrie,:))))))....nu dau sfaturi unui necunoscut!....nu am nimic cu tine,suferi cumva de mania persecutiei ...daca cineva nu e de acord cu ceea ce spui tu inseamna ca e contra ta...?.. acum deja sunt f curios sa vad urmatoarea ta postare sa vad cat te mai chinuie "talentul"...!!!

      Ștergere
    3. Sa nu mai scriu ca sa iti dau tie satisfactie? Sau cum? Scriu pentru sunt altii care apreciaza ce scriu, nu pentru 1-2 ca tine, care cauta nod in papura ca sa critice!!!
      "Talentul" meu probabil este cel ce iti cauzeaza migrene si insomnii...

      Ștergere
  7. =)))))))))))))) Vaaaaai ce lume nebuna gasesti in online`ul asta si pe deasupra anonima si ANALFABETA!!!! Fereasca-ma Dumnezeu de astfel de oameni! Lume, lume ce de nebuni intalnesti la tot pasul! Mare ti-e gradina Doamne!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bravo Danutza!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Ștergere
    2. ......."Dar, cum previzionasem în articolul ”Frică mi-e de părerile online”, de ce ţi-e frică, de aia nu scapi! Cred că e cazul să-mi asum de acum încolo acest risc şi să nu mă mai agit să explic oamenilor despre cum stă treaba cu persoana de dincolo de monitor!......."(extras din text- autor adi saceanu)...:)

      Ștergere
  8. De unde ai desdus tu, Danutza, ca pe aici e cineva ANALFABET?..Sau poate nu ai reusit sa citesti textul in intregime, ca de inteles cu siguranta nu aveai cum...!!! Eu cred ca e mai urat sa faci asemenea afirmatii, decat sa fi in stare sa porti un dialog civilizat..
    ANALFABÉT, -Ă, analfabeți, -te, s. m. și f., adj. (Persoană) care nu știe să scrie și să citească; neștiutor de carte. ♦ Fig. Ignorant; incult. – Din fr. analphabète.
    ?????????.....Ti-am dat definitia exacta a cuvantului, poate altadata ii vei folosi corect!(un alt analfabet)

    RăspundețiȘtergere
  9. vai, vai, vai.......!!!!!!!!!! ce urat! ce aiurea cand cineva se asteapata sa fie doar laudat si admirat...o simpla parere contra aduce asemenea jigniri??? URAT!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. “Teama colectiva stimuleaza instinctul de turma si tinde sa produca ferocitate fata de cei care nu sunt vazuti ca membri ai turmei.”

      (Bertrand Russell)

      Ștergere