24 iulie 2012

Iubesc ploaia şi ea... mă iubeşte pe mine

"Am aşteptat cu nerăbdare vara pentru că iubesc ploile ei. Am trecut peste nişte zile toride, în care rugam Divinitatea să–mi ofere un cadou: o ploaie torenţială… şi nu întelegeam de ce nu-mi oferă această bucurie. Dar, ea, Divinitatea, mi-a oferit-o exact în momentul în care aveam mai mare nevoie de ea.
Aseară, am dansat în ploaie! O ploaie torenţială, rece, care a pătruns adânc în mine, curăţându-mi sufletul şi determinându-mă să mă întorc spre mine. A sosit în momentul cel mai potrivit, când aveam nevoie să-mi purific sufletul, să-l las să zboare, să-l curăţ de îndoieli, de dezamăgirea de sine, de gânduri şi speranţe deşarte. Am tras pe mine o rochiţă uşoară de in, o pereche de şlapi şi, în momentul în care am simţit că este momentul, am fugit în parc. Mă amuzam privind în jurul meu, observând cum toată lumea fugea să se adăpostească. Era rece, pătrunzătoare, venită parcă doar pentru mine. Ajunsă în mijlocul parcului, m-am descălţat, mi-am ridicat chipul spre cer, oferindu-mă ei... iar ea m-a răsplătit, oferindu-mi speranţă, linişte, împăcare cu mine însămi. Te-am "chemat" să dansezi cu mine în ploaie, dorindu-mi să o împart cu tine dar, de fapt, oferindu-mă ei, am realizat că îi ceream să mă scape de tine. 
Aştept următoarea ploaie, acum ştiu exact ce trebuie să-i cer... Cerul a plâns alături de mine, cu lacrimi de ploaie... a plâns pentru mine, alâturi de mine, acoperindu-mi lacrimile şi curăţându-mi sufletul.
M-am întrebat mereu de ce iubesc atât de mult ploaia. O iubesc pentru că seamănă cu mine: e uneori melancolică, tristă, puternică, de neînţeles, de neoprit, alteori e fină, veselă,  frumoasă... disperată câteodată... Iubesc ploaia pentru că mă opreşte din graba mea de a supravieţui acestei lumi şi mă obligă să stau la taclale cu gândurile mele. 
Iubesc ploaia şi ea... mă iubeşte pe mine!"

Guest post...

2 comentarii:

  1. Felicitari anonimei!Cuvinte de suflet in care ma regasesc!Si eu am mers prin ploaie ieri,fara sa alerg,fara sa ma acopar...Prea mult am asteptat-o pentru ca acum sa fug de ea,cine stie,poate si pe mine ma iubeste ploaia! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitari! Mi-a placut mult si m-am regasit in aceste randuri sensibile:)

    RăspundețiȘtergere