15 septembrie 2012

Prietenilor, cu drag!

Nu am mulţi prieteni, dar pe cei pe care-i am, sunt mai mult decât suficienţi! Sau cum zicea Nichita Stănescu: „Prietenii mei nu sunt mulţi, dar sunt nenumăraţi”! Cei mai aproape de sufletul meu sunt 4. Ne ştim de pe vremea liceului (să tot fie vreo 15 ani!!!). O viaţă de om... Ştim aproape totul unul despre celălalt. Am împărţit o bucată de pâine, ne-am ajutat unul pe celălalt, am trăit împreună supărări şi bucurii, momente de nebunie şi întâmplări de neuitat. Ne-am fost alături în momente importante… Dacă cineva ar sta să ne asculte poveştile şi întâmplările, sigur ar avea multe lucruri de învăţat despre ce înseamnă prietenia! 

Anii trecuţi peste noi nu ne-a îndepărtat... cu toate că fiecare şi-a urmat cursul vieţii. Forţaţi de împrejurări sau liberi să alegem, am plecat fiecare pe drumul propriu. Acum, doar eu am rămas în ţară! Ceilalţi au ales meleagurile străinătăţii. Fiecare din noi a întâlnit alţi oameni, ne-am schimbat, am gustat din cupa maturizării, am trăit alte scenarii în lipsa celorlaţi, dar nu am omis în a-i face părtaşi la evenimentele trăite, povestindu-le! Distanţa nu ne-a îndepărtat. Tehnologia zilelor de astăzi a făcut posibilă menţinerea legăturilor dintre noi. 

Ce înseamnă această această prietenie? Să nu fim tot timpul unul lângă celălalt, dar atunci când ceilalţi „prieteni” se ascund, noi să raspundem la chemare! Să nu schimbăm o vorbă zile întregi, dar atunci când avem nevoie de cineva care să ne asculte inepţiile, să ştim că se vor opri din orice activitate pentru acest lucru. Să nu dăm sfaturi, deoarece ştim prea bine că, orice sfat s-ar da, nu ar lua în considerare. Cu alte cuvinte, prietenii sunt cei care ştiu să asculte şi, când este nevoie de o mână de ajutor, să nu aibă în vocabular cuvântul „NU”. Şi, mai important decât toate acestea, atunci când cineva îţi atacă prietenii, să fii acolo pentru a-i susţine!

Din când în când, mai apucăm să fim şi noi pe aceeaşi lungime de undă şi ne gândim ce frumos ar fi să ne întâlnim cu toţii, undeva, să petrecem împreună câteva momente de calitate, să ne amintim de clipele de mult trecute, să ne povestim visele şi speranţele ce le avem, să bârfim, să râdem unul de celălalt... doar cum prietenii ştiu s-o facă! De când am luat-o fiecare pe alt drum nu am reuşit să facem asta... să sperăm că vom reuşi să prindem momentul prielnic.
Pentru voi, prietenii mei, vă dedic melodia ce urmează.
 
 

3 comentarii:

  1. aaa…prieteni adevarati EXISTA!! trebuie doar sa-i alegi dupa sufletul lor, nu dupa haine, masini, vile sau aspect fizic!!..Trebuie sa le fi alaturi, sa nu nu ii jedeci si sa le respecti alegerile oricare ar fi ele- respectand persoana de langa prietenul tau il respecti pe el...;)

    RăspundețiȘtergere