7 august 2015

(de)maturizareaAş fi avut atâtea să vă povestesc… V-aş fi spus despre idealurile mele, despre cum se duc oameni din jurul meu în ceruri, deşi nu le era rândul, poate v-aş fi spus şi o istorioară din care să învăţaţi ceva... Din când în când, m-apucă vrednicia, deschid un word şi mă pun pe treabă. Apoi, mă gândesc: „La ce rost? Pe cine vreau să impresionez? Cu ce ajută cuvintele mele?” Aşa că îl salvez în folderul cu scrieri şi-mi văd de viaţă.

Căci, de la o vârstă, nu te mai agiţi să-i impresionezi pe toţi, încetezi să mai dai sfaturi oricând şi orişicui, nu mai ai răbdarea să fii atent la poveştile multora, prostia (aşa cum ai învăţat s-o defineşti) te lasă rece, răutăţile parcă nu se mai lipesc aşa uşor de suflet şi evenimentele nefericite le trăieşti în tăcere! Cât despre bucurii, de ce le-ai împărţi cu toţi? Doar ca să-i faci să te invidieze? Dacă n-au fost lângă tine la rău, de ce ar fi la bine? Aşa că înveţi să-ţi restrângi cercul de prieteni doar la persoanele care sunt mereu lângă tine, indiferent de vreme, stare sau situaţie.

Ai făcut atâtea prostii încât, dacă mai faci una-n plus, chiar că nu mai contează iar judecata altora este egală cu zero! Aşadar, arunci la înaintare indiferenţa când dai de mizerii şi începi să apreciezi din ce în ce mai mult pe cine ai reuşit să aduni în jurul tău, dar şi momentele de bucurie pe care le împărtăşiţi! În anumite momente, realizezi că viaţa e scurtă şi, pentru o vreme, cauţi să te scoţi de la ea tot ce este mai bun. Pentru o vreme... apoi uiţi şi iar începi să calci pe tiparele omului contemporan! Vezi că oamenii nu rezonează aşa cum ţi-ai dori, scopurile tale diferă de ale lor şi renunţi la ei... uşor! Timpul tău e prea preţios ca să-l acorzi oricui! Înveţi să nu mai răspunzi la toate provocările, ripostezi doar atacurilor care ţintesc spre ceea ce contează cu adevărat pentru tine şi vezi că, într-adevăr, vorba dulce mult aduce! Mai mult decât orice altceva! 
             Aş zice că asta ar fi definiţia maturizării! S-o purtăm cu zâmbetul pe buze!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu