18 septembrie 2015

NU DERANJA FERICIREA ALTORA!De câte ori nu v-au uitat prietenii când v-a fost greu? De câte ori nu aţi uitat de prieteni? De câte ori nu i-aţi înjurat? De câte ori nu aţi fost înjuraţi? Ori, ca să fie calea de mijloc, de câte ori nu aţi auzit de astfel de întâmplări? Câte prietenii frumoase nu s-au terminat pentru că cineva „a uitat” să bage în seamă ori să ajute pe altcineva? Eu ştiu că am fost pus în toate din aceste ipostaze.

Ştiţi care este unul din motivele cele mai întâlnite pentru care se întâmplă aşa? Fericirea! Da, exact! Fericirea unuia dintre ei. Paradoxal, nu? Vă mai amintiţi în ce circumstanţe au dispărut prietenii? Nu cumva trăiau dragostea cea mare? Ori sosirea unui copil a schimbat lumea lor?

Şi tu, în astfel de momente, ai pretenţia să abandoneze astfel de clipe pentru a plonja în marea ta de probleme? Hai să fim serioşi! Eu unul n-aş face asta! Cel mult, aş putea ca, în clipele de repaus, aş putea să adresez aşa, formal, întrebări de genul „Ce mai faci?”, „Ce noutăţi mai ai?”, „Cu ce te mai lauzi?”, sperând ca aceste întrebări să nu nască răspunsuri monstruase, interminabile, încărcate cu toate problemele ce le-ai adunat de când nu am mai povestit. Nu, cu siguranţă n-aş vrea aşa răspunsuri! Gândeşte-te la fericirea ce o trăiesc şi oferă-mi un răspuns scurt, protocolar, în care poţi, cel mult, să-mi dai de înţeles că ai avea nevoie de sprijin.

Cândva, comportamentele fericiţilor mi se păreau atât de deplasate, încât nu îi înţelegeam! Apoi, întâmplările m-au pus în postura de a fi înjurat! Şi abia atunci am înţeles că nu poţi să-ţi verşi supărările în lumea fericiţilor! În această lume orice lucru este posibil, miracolele sunt lucruri ordinare iar zâmbetele nu dispar, nici chiar în somn. Acolo sunt primiţi doar oamenii optimişti! Şi, pentru că este un lucru de o valoare inestimabilă, nimeni, niciodată, nu-ţi va da din fericirea sa de bună voie. Dacă vrei să găseşti fericirea, caut-o în tine, în lucruri, în natură, caută oriunde altundeva, dar nu îndrăzni să o cauţi în lumea celor fericiţi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu