7 octombrie 2012

Două vorbe... despre mine

De fiecare dată când vorbesc despre mine nu mă simt confortabil... de parcă mi-ar fi murit toţi lăudătorii şi doar eu am rămas să mă laud. De criticat, nu prea pot să mă critic, doar sunt perfect... pentru mine! Acum, serios vorbind, nu-mi place să vorbesc despre mine decât prin ceea ce fac, prin fapte. La final veţi înţelege de ce fac aşa.
Aşadar, iată câteva lucruri despre mine:
- nu mi-a plăcut să ies în evidenţă. N-am căutat lumina reflectoarelor. Modest, la locul meu, mi-am făcut treaba pe care eram pus s-o fac. Dacă a remarcat cineva efortul depus, cu atât mai bine. 
- nu mint când vine vorba de lucruri serioase sau de sentimente. Dacă ar fi fost să mă joc cu minciuna, aş fi avut lista de cuceriri muuuult mai mare. Prefer să pierd spunând adevărul decât să dobândesc acel lucru prin minciună şi apoi să mă simt vinovat.
- prefer să nu vorbesc atunci când sunt supărat! Ştiu că o vorbă spusă la nervi întotdeauna doare. Am spus vorbe, mi-au fost spuse şi... n-a ieşit bine. Mai târziu au fost regretate, dar... degeaba! Mi-am învăţat lecţia, mă ţin de ea!
- îmi asum ceea ce spun... dacă ceilalţi înţeleg altceva, asta e problema lor. Dacă doresc, sunt dispus să dau explicaţii.
- nu am fost învăţat să dau cu „flit”, să fiu rău, să-l mai iau şi pe „NU” în braţe. Las de la mine mai mereu... Îmi las lucrurile neterminate dacă cineva îmi cere ajutorul. Drept răsplată, îmi ajunge un simplu "Mulţumesc!". Caut întotdeauna să mă fac plăcut... poate prea mult. Ştiu, nu toată lumea te poate iubi, dar eu aşa mi-aş dori!
- dacă ajung să jignesc pe cineva, înseamnă că acea persoană chiar a reuşit un miracol. Aşa răbdător sunt, încât atunci când mă jigneşte cineva, nu răspund cu aceeaşi monedă, ci încerc să aflu motivul pentru care m-a jignit!
- sunt sociabil. Prefer să mă înconjor de oameni exuberanţi. Vreau să-i văd pe toţi din jurul meu cu gura până la urechi, fericiţi. Pentru că, dacă ei sunt fericiţi, sunt şi eu
- iert repede. Şi uit. Poate nu uit tot, dar de cele mai multe ori, aşa se întâmplă. Am văzut că este mai bine pentru sufletul meu să nu ţin răutatea în mine. Îmi spun că aşa a fost să fie şi merg mai departe! Totul este să nu se mai repete...
Acum, să nu mă vedeţi ca persoana fără defecte. Am destule, dar nu-s prost să mi le etalez. Descoperiţi-le! :D
Mda... se pare că trec printr-o criză de identitate, de personalitate. Cine sunt eu? Ce lucruri bune am făcut? Sunt şi eu bun la ceva sau doar fac umbră pământului? E unul din momentele acelea când cauţi să auzi de la persoanele care te cunosc cuvinte magice... bla-bla-uri pe care le ştii, dar atât de necesare pentru creşterea stimei de sine. 
Cine îşi dă cu părerea?

7 comentarii:

  1. Ai zice ca postul asta aduce cu un anunt la matrimoniale :)) Recunoaste: vrei sa te insori si cauti sa iti faci reclama :P
    Acum serios, cred ca persoanele apropiate sunt constiente de norocul sa aiba asa un om de nadejde alaturi! Iar cele care nu te cunosc... cred ca le-ai starnit curiozitatea sa se convinga singure ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca asa pare, vezi ca mai am un articol mult mai convingator decat asta... "Asa iubesc eu" se numeste:))
      Cat despre facutul reclamei, daca e s-o fac, o fac in privat si mult mai complex decat ceea ce e scris aici :D
      Despre restul, nu comentez :D

      Ștergere
  2. Având de partea mea avantajul faptului că te cunosc o tzâră mai bine şi în mai multe feluri decât alţi oameni care şi-ar putea da cu părerea despre tine, pot spune aşa: în primă fază ţi-am apreciat foarte mult simţul umorului, felul în care ştii să determini omul să uite de problemele cotidiane. Apoi, altruismul, puterea de a te sacrifica în beneficiul celor la care ţii. Felul în care transformi problemele celor la care ţii în problemele tale, am simţit-o , la un moment dat, pe pielea mea şi m-a impresionat profund grija şi interesul tău , manifestate deliberat, fără vreun interes anume. Cinstea, răbdarea si spiritualitatea sunt alte calităţi pe care ţi le apreciez. Ar mai fi felul în care ştii să-ţi controlezi emoţiile, dar încă nu m-am elucidat dacă e o calitate sau un defect la tine. Ar fi o calitate daca n-ai juca la extreme în această privinţă:) Hai că te-am lăudat destul. Acum, ce nu-mi place la tine:P Încăpăţânarea, dom’le, încăpăţânarea în lucruri mărunte:) Mă disperă acel ntz al tău :))Când ţi se pune ţie pata că e nu, apoi toate argumentele din lume nu te determină să spui da. Asta cere palme uneori:)) În rest, numai de bine, sunt mândră de faptul că am ca prieten un om ca tine, şi-ţi mulţumesc pentru faptul că eşti prietenul meu .Şi-un mic sfat: e bine să –ţi stabileşti nişte principii clare de la care să nu te abaţi, dar uneori trebuiesc şi ele revizuite, să fie în trend:P

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Domne... ai spus niste mari adevaruri :))
      Mai ca ti-as dubla portia de milka, dar imi infranez cu greu aceasta pornire!
      In rest, ceea ce ai scris nasol de mine NU e adevarat!!! :))

      Ștergere
    2. Pfff, ce e mai important am uitat. NU-ti infrana pornirile, nu face bine la sanatate:)))
      Tocmai ceea ce am scris nasol despre tine e adevarat. Restul, e ceva de genul: "cum sa fac rost de mai multa milka" :P

      Ștergere
    3. 2 milci din sertaras au disparut ca prin minune... nu`sh unde sunt :O

      Ștergere
    4. Vezi, te rog, in frigider:) Ma lasi sa dorm si eu o noapte linistita?:)

      Ștergere