7 ianuarie 2012

Cere... şi ţi se va da!

   Încă de când ai văzut lumina zilei ai învăţat acest lucru, cu toate că nu te puteai exprima prin cuvinte! Odată ce ai învăţat să grânguri cuvintele, ţi-ai putut exprima doleanţele: mi-e foame, mi-e frig, mi-e sete, vrea aia, ba pe-ailaltă. Şi era atât de simplu... nu stăteai să te gândeşti dacă e bine sau nu să ceri! Ţi se părea firesc să-ţi exprimi dorinţele.
   Cu cât înaintezi în vârstă, cu atât devine mai greu să faci acest lucru. Vrei ceva anume dar nu tot timpul ai curajul să exprimi în cuvinte ceea ce doreşti. Speri doar ca cel ce-ţi poate dărui acel ceva să simtă asta. Şi te mai miri că te superi când cel ce trebuie să-ţi ofere nu vine în întâmpinarea doleanţelor tale...
   Prin urmare, dragi iubitori de ghicitori, vă dau un sfat: încercaţi să faceţi totul mai simplu! Ai un anume punct de vedere legat de o idee, diferit de ceilalţi? Nu-ţi fie teamă, poate cineva va fi de acord cu tine! Nu o ţine pentru tine, căci acea idee poate fi soluţia ideală pentru o problemă! Dacă vrei să inviţi pe cineva la cafea, nu ezita: fă-ţi cunoscută intenţia şi aşteaptă răspunsul! Vrei să-i spui cuiva că-ţi place de ea/el? Nimic mai simplu: spune-i „Îmi place de tine”! Dacă vrei ca iubita/iubitul să vă strângă în braţe, spuneţi-i, nu aşteptaţi să simte că asta doriţi! Şi sunt atâtea lucruri pe care le poţi simplifica, încât aş putea umple pagini întregi tot scriind despre ele. Şi cu toate acestea, de ce nu facem aşa? Nu e mai simplu să exprimăm ceea ce dorim? Poate e cineva dispus să ne îndeplinească acea dorinţă! Să fie teama de a accepta un refuz? Ce ai de pierdut? Ai avut ceva înainte ca să-ţi fie teama să ceri?
   Şi cu toate astea, o singură dorinţă nu ţi-o poate îndeplini cealaltă persoană la comandă: SĂ TE IUBEASCĂ! Pentru că acest sentiment nu poate fi exprimat la cerere, trebuie simţit!
"Noi nu vedem adevărul pentru că suntem orbi. Ceea ce ne orbeşte sunt acele false credinţe pe care le avem în mintea noastră" – Don Miguel Ruiz

2 comentarii:

  1. "Şi cu toate astea, o singură dorinţă nu ţi-o poate îndeplini cealaltă persoană la comandă: SĂ TE IUBEASCĂ! Pentru că acest sentiment nu poate fi exprimat la cerere, trebuie simţit!"

    Ca bine zici.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Deea, cu dragostea nu-i de joacă! Ori iubeşti şi o duci bine, ori mimezi şi te arzi :)

      Ștergere