8 ianuarie 2012

Reguli pentru „jentelmani”

 
    Cu cât mă uit prin jur, cu atât văd mai rar domni prin jurul meu. Nu mă pot abţine să nu observ acest lucru. Specie pe cale de dispariţie?!? Să-i trecem pe lista celor ocrotiţi de lege! La noul val de tineri au dispărut complet bunele maniere... sau poate nu le-au avut, deci nu prea au avut ce pierde. Nu mai ştiu cum să se poarte cu o domnişoară. Ei cred că dacă adoptă stilul golănesc succesul le este garantat. Şi te mai miri de ce auzi de la tot mai multe domnişoară că-i numesc porci, dobitoci, nesimţiţi şi fără cei 7 ani de acasă... Aşa că m-am gândit că ar fi bine să ştie şi ei unele trucuri, poate se mai deşteaptă în ceasul cel din urmă.
    În primul rând, o adevărată domnişoară (nu orice duduie) observă cu siguranţă toate gesturile de domn pe care le faci pentru ea. Poate că nu îţi va arăta, dar cu siguranţă va ţine minte. Prin urmare, iată ce e bine de ştiut:
a) nu îţi trebuie cine ştie ce haine scumpe şi la modă sau vreo maşină ultimul răcnet ca să laşi o impresie bună, dar hainele care stau pe tine să fie bine aranjate, curate şi frumos mirositoare. Nu cred că ar da bine la CV să apari cu blugi rupţi în cur, vreo cămaşă pătată cu cafea sau mirosind a tocăniţă de cartofi.
b) ia-ţi simţul umorului cu tine... nimeni nu caută compania unei persoane ursuze. Caută să fii spontan în replici şi scapă de textele învechite, toţi le ştiu!
c) fii manierat: nu întârzia, deschide-i uşa de la maşină/taxi, ajut-o să-şi dea haina jos, dar s-o şi îmbrace. Intră primul în restaurant şi ieşi ultimul, ţine-i scaunul când se aşează, ajut-o cu bagajul, chiar de este vorba de o mică plăsuţă, etc. (nu mă apuc să enumăr, dar dacă mai vrei, citeşte Codul bunelor maniere).
d) foloseşte un limbaj decent: nu cade bine la sufletul ei dacă ţi-o bagi şi ţi-o scoţi la fiecare 2 secunde. Poate oi fi dotat, dar fă-i surpriza la momentul oportun.
    Nu în ultimul rând, aş sfătui toţi băieţeii din ziua de azi să fie bărbaţi! Ştiu, toţi sunt... dar puţini o arată!
    PS: nu e o glumă, toată ideea este construită după ce am discutat cu câteva persoane de sex feminin!

9 comentarii:

  1. citi crezi ca or sa caute "Codul..."?
    Fie-ti mila si posteaza-le tu...
    Eu am avut un coleg care m-a vazut pe strada insotind o femeie si m-a sunat imediat sa ma intrebe "de ce-i car sacosa aleia? e o straina, nu e nici mama, nici nevasta!" I-am explicat ca nu e ok sa merg cu mina in buzunar si ea cu sacosa in mina si a zis ca-s cu capul...
    N.B. - colegu' are vreo 27 de ani... :(

    RăspundețiȘtergere
  2. As pune un articol si cu codul... dar nu cred ca am eu atatia 'jentelmani' printre cititori :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Pai nu trebuie sa ai gentelmani printre cititori. Ei nu au nevoie de Cod, ci ceilalti, despre care vorbesti:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu făceam referire la gentelmani în sensul bun al cuvântului... erau puse nişte ghilimele acolo :D

      Ștergere
  4. Din pacate,tinerii din ziua de astazinu mai stiu ce sunt alea bune maniere... eu am avut noroc si am gasit un baiat ok, care stie cum sa se poarte cu o domnisoara, si de fiecare data cand un amic de-al nostru se poarta ca un golan ii atrag atentia

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daisy, cam asa este! Sa fie cu noroc si sa tineti bine unul de celalalt!

      Ștergere
  5. Sincer sa va spun si parerea mea am vazut ce a fost comentat pe baza textului de mai sus!! Vreau sa va spun ca sunt de acord cu ceea ce este scris si nu vreau sa critic... Insa in cazul mai multor persoane de sex femin daca esti gentelman pentru ele esti un oarecare.Le place faptul ca le acordati atentie si toate cele dar totusi ele tiind sa rada si sa faca glume pe seama ta pentru simplu fapt ca sti cum sa te porti!!! Sfatul meu e sa fiti gentelmani doar cu doamnele/domnisoarele care merita acest lucru nu cu oricine!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt de acord cu tine intr-o oarecare masura! Eu tot cred ca e mai bine sa fii tot timpul gentelman, pentru ca fetele care au caracter cauta acest lucru la un barbat! Cele care rad despre acest lucru as zice ca nu-s coapte la minte! Intr-un final, toate isi doresc langa ele un domn desavarsit!

      Ștergere
  6. Toate vor un domn desavarsit cum spui tu Adi...dar pana ajung sa isi doreasca asa ceva mai intai se distreaza pe seama lor... si femeile au partea lor de vina in comportamentul barbatilor cel putin asta e parerea mea!

    RăspundețiȘtergere